Warning: Creating default object from empty value in /home2/superval/public_html/nostetuotanto.fi/modules/mod_k2_content/helper.php on line 419
 
 

Warning: Creating default object from empty value in /home2/superval/public_html/nostetuotanto.fi/modules/mod_k2_content/helper.php on line 419
 

Warning: Creating default object from empty value in /home2/superval/public_html/nostetuotanto.fi/components/com_k2/models/item.php on line 596

MAHtavaa!

Nämä sytyttävät nostemestarin.

Amadeus

Lähestulkoon liian hyvä leffa: tarina, tunnelma ja musiikki...aaah. Erityisherkkua masteroituna bluray-versiona. En usko koskaan kyllästyväni tähän.

Across the universe

John Lennon teki kymmeniä uljaita, kuolemattomia sävellyksiä. Tätä piti kuunnella todella pitkään ennen kuin jäi soimaan mieleen. Käsittämättömän upea tunnelma. Ja samanniminen leffa on kunnianosoitus kaikkien aikojen yhtyeelle.

Aitous

Kiitos jokaisesta aidosta tunteesta, sanasta ja eleestä. Eläköön aitouden taito! Kun joskus aika nuorena mietin omia elämänarvojani, päädyin siihen tulokseen, että on helpompaa elää jos ei itseään petä. Tosi sattuu, mutta sellaista elämä on. 

Mikko Alatalo: Yhdentoista virran maa - siirtomaasuomen laulut 

Lopultakin saatavana cd:nä! Kappaleita, joita 80-luvulla kuuntelin ihan liekeissä ja edelleen säväyttävät: Teuvo, Saarna, Isänmaa, III tasavallan vieraana, Kireässä piirissä.

The Beatles remastered box 

Beatlesien koko tuotanto yhdessä paketissa, remasteroituna. En ollut yhtyeen erityinen fani 60-luvulla, mutta nyt laulut aukeavat ihan klassisina ja elämän kokoisina. 

Jeff Beck: "A day in the life" 

UPEA tulkinta yhdestä Beatlesien parhaista lauluista. Tämä on soittoäänenä kännykässäni.

David Bohmin ajatukset

Tiedemies ja nero, jonka ajatukset ovat väkevästi muovanneet elämäsuhdettani. Ei ole elämä niin pieni kuin meillä on taipumus nähdä eikä ihminen niin suuri kuin luulee olevansa. Bohmin keskustelut Jiddu Krishnamurtin kanssa kirjassa "Ajan päättyminen" ovat todellinen syväsukellus mielen ja maailmankaikkeuden ytimiin. Ei tarjota yhtä oikeaa vastausta vaan hyvät linssit tarkkaan katsomiseen.

"Caruso"

Tämä Lucio Dallan koskettava sävellys on väkevä todistus tunteiden nostemagiasta. Pavarotti on aina omassa elementissään, mutta sekä säveltäjän kanssa esitetty liveduetto että Jeff Beckin kitaralla ryyditetty versio soittavat sieluani tuhansien volttien voimalla.

Helmet

Liekö päivää, jolloin en käy jotakin katsomassa.

Facebook

Mainettaan mukavampi kohtauspaikka. Mukava "kuunnella" erilaisten ihmisten mietteitä. Minulla ainakin on tasokas ja välillä oikein lennokas kaveriporukka. Olen suoraan sanoen aika koukussa...

Fennica

Suomen paras musiikkikauppa. Enpä itse asiassa ole mistään maasta maailmalta parempaa löytänyt. Hyllyillä ei ole pelkkiä päivänhittejä vaan koko musiikin mahtava kirjo äänitteinä ja kuvatallenteina.

Kirjastot ja kirjakaupat

Rakastan kirjastoja ja kirjakauppoja! HelMet, Amazon.co.uk ja Espan Akateeminen ovat suosikkimestojani. Eläköön kirkkaat kiteytykset ja tuokoon ne valoa ihmisten mieliin!

Kuolleiden runoilijoiden seura

Leffa, joka jaksaa koskettaa. Robin Williams on mahtava.

Lapset

Heissä on vilpitön elämänilo ja valomme. Läsnäolemisen ja häikäistymisen mestarit!

Beatles: Love

George Martinin takuuvarmalla tyylitajulla tuotettu kokoelma yhtyeen klassikoita 5.1 äänellä. Luovan nerouden huippunäyte. Katso myös DVD-dokumentti Cirque du Soleilin esityksestä Las Vegasista, johon tämä musiikki tehtiin. Ällistyt!

George Martin: "In my life"

"Viidennen" beatlen Sir George Martinin musiikillinen testamentti, jossa monet vähän yllättävätkin tähdet tulkitsevat yhtyeen musiikkia. 

Imelda May

Enpä muista milloin olisin kehenkään artistiin ihastunut niin kuin tähän irlantilaiseen jumalattareen. Ja ehti käydä Helsingissä ennen kuin tiesin hänen olemassaolostaan.

Mietelauseet

Olen aina tykännyt viisaista lauseista, punnitusta puheesta, kiteytyksistä.

Mutapainin ystävät

Lopultakin saatavana DVD:nä. Nauran vieläkin maha kippurassa. Ei kokonaisuutena nouse ihan Velipuolikuun tasolle, mutta on tämä tuntia ihan tolkuttoman HUI-keeta hengen lentoa Petelius-Heiskaselta. Ja viimeisen jakson loppulaulu ("Yhtenä yönä") nostaa edelleen ihon kananlihalle.

Naiset

Ehkä parasta maailmassa. Heissä on elämän voima ja noste.

Nuoret

Heissä on tulevaisuus ja toivomme.

Pafos-seminaari 

Yksi elämäni käännekohdista oli osallistuminen Esa Saarisen seminaarin kesällä 1996. Tätä mielen tärähdystä on ihan turha yrittää kuvailla, se pitää jokaisen itse kokea. Olin mukana 15 kertaa ja oletan siksi tietäväni mistä ilmiöstä puhun. Esa ei ole vain keksinyt vaan on todeksi näyttänyt, että ihminen on enemmän kuin päälle näkyy.

Hyvä palaute

Jokainen hyvä palaute herättää syvää kiitollisuutta ja auttaa jaksamaan. Joka päivä yritän havaita aiheita hyvän palautteen antamiseen ja aina niitä löytyy. Ja miksi pihdata kun näin voi helposti nostaa omankin arkensa tasoa.

Pink: "Family portrait"

Kappale on yksi koskettavimmista koskaan tehdyistä. Avioerolapsen viesti vanhemmille, ei onneksi minulle omakohtainen. Videona tunkee ihon alle ja tuottaa liikutuksen. "In a family partrait, we look pretty happy..."

Popeda: Pitkä kuuma kesä 2010 (live)

Kun Pate astelee lavalle niin tietää, kuka vie ja ketkä vikisee. Puolitoista tuntia hyväntuulista ja energistä menoa. Ei tosikoille! 

Ken Robinson: The Element

Hauska ja oivaltava kirja siitä, miksi jokaisen kannattaa etsiä oma elementtinsä. ostuin miehestä EK:n seminaarissa 3.11. ja nyt on molemmat kirjat luettu. Täältä saa esimakua hänen maailmankuvastaan...

Johanna Iivanainen & Lyra All Stars: "Satakieli" 

Johanna tulkitsee ihanalla enkelin äänellään laulut, joille Aaro Hellaakosken runot antavat perustunnelman ja joita Vega Välitalon sävelet uljaasti siivittävät. Erityisen hyvin iskee maaseudun rauhassa kuunneltuna.

Tuomari Nurmio

Dumarin keikka Kulttuuritalolla 24.10. eturivissä oli yhtä hurmosta. Nyt "Tuhannen kapakan laulut" soivat autossa eivätkä kyllästytä. Ja onhan ne uran alkupään neljä ekaa älppäriä rutikuivaa ruutia!

Tom Tom GPS

Kun työ on milloin missäkin oudossa osoitteessa, säästää paljon stressiä, jos laite kertoo miten työpaikalle pääsee ja paljonko se kestää. En vieläkään ymmärrä, miten muutenkin laitehullu mies koskaan pystyi pitkittämään niin kauan GPS:n ostoa?

Vanhat

Heissä on elämän syvyys ja viisaus, lempeys ja rauha.

Velipuolikuu

Ylittämätön sketsisarja. Petelius ja Heiskanen elämänsä vedossa. Naurettavaa neroutta.

Youtube

On siellä hömppää, mutta todella paljon ihmismielen uljaita luomuksia. Melkein mitä tahansa etsin, huomaan päätyväni Youtubeen tai Wikipediaan (ja tulen autetuksi).