Warning: Creating default object from empty value in /home2/superval/public_html/nostetuotanto.fi/modules/mod_k2_content/helper.php on line 419
 

Warning: Creating default object from empty value in /home2/superval/public_html/nostetuotanto.fi/components/com_k2/models/item.php on line 596

Mentologi

Mentologi on konkreettista, yksilöllistä ja taatusti tehokasta toiminnan ohjausta.

Mentologi = mentoroinnin ja dialogin yhdistelmä. Tarkoituksena on syventää ymmärrystä tutkimalla ajattelun katveita, löytää uusia ja tuoreita näkökulmia asioihin. Kaikkea ei ehdi tehdä, mutta minkä oleelliset asiat kannattaa tehdä MAHtavan hyvin.

Dialoginen mentorointi kohdistuu mieleen. Ohjaaja auttaa ohjattavaa ulos oman ajattelunsa kehikosta. Ohjaus ei lähde liikkeelle ongelmista vaan mahdollisuuksista, ei pakonomaisesta ratkaisun löytämisestä vaan tilanteesta, jossa ollaan. Yhdessä tutkitaan ja vertaillaan mahdollisuuksia, punnitaan erilaisia vaihtoehtoja rauhallisesti ja lempeästi. Tavoitteena on hahmottaa tilanne niin, että ohjattava oivaltaa fiksun tavan toimia. Joskus päädytään konkreettiseen ratkaisuun, joskus keinon etsimistä pitää jatkaa, joskus ei kannata tehdä mitään. 

Mentologissa mennään pintaa syvemmälle, pureudutaan asian ytimeen ja kaivetaan oleellinen esiin. Vasta sitten toimitaan. Mieli vapautetaan ongelma- ja ratkaisukeskeisyydestä näkemään mahdollisuuksia. Ratkaisun etsiminen johtaa kutistavaan ja latistavaan pohtimiseen, mahdollisuuksien hakeminen vapauttaa ja voimaannuttaa.

Mentologi auttaa

* erilaisten toimintamallien testaamisessa 

* muutosprosessin läpiviennissä 

* oman kasvun ja onnistumisuskon vahvistamisessa

* tukemaan henkilöstöstrategian hiomista

* ajatuslukkojen avaamisessa

* taisteluväsymyksen torjunnassa 

* toiminnan tarkoituksen kirkastamisessa

* oman mielen kirkastamisessa

Mentologin sisältö, määrä ja tiheys määräytyvät aina ohjattavan tarpeista ja toiveista. Tapaamiset (2 tuntia/kerta) eivät ole kaavamaisia, niissä on aina tilaa uusille oivalluksille ja suunnille, vaihtoehdoille, tunteille, ilolle. Yleensä 3-6 kertaa noin kuukauden välein tuottaa parhaan tuloksen. Tarkoitus ei ole luoda "vierihoitosuhdetta", vaan vapauttaa mentoroitavan oma ajattelu ohjaamalla hänet kysymään oikeita kysymyksiä ja oivaltamaan upein tapa toimia.

Pyydä ehdotus ja tarjous nostemestari Heikki Peltolan ohjaamasta mentologista. Kokemus on osoittanut, että mentologin hyödyt ovat moninkertaiset sen kustannukseen verrattuna.

Haluan ehdotuksen mentologista
Ottakaa yhteyttä
powered by fox contact